Αφού λοιπόν έχουμε μπει για τα καλά σε εορταστικό κλίμα και σύντομα τα σχολεία θα κλείσουν και τα παιδάκια μας θα είναι σπίτι μαζί μας περισσότερες ώρες, σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μαζί σας την πιο ωραία συνταγή για σοκολατένια μπισκότα πο μπορείτε να φτιάξετε με τα μικρά σας!
Συστατικά:
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε μέσα το εκχύλισμα αυγού και βανίλιας.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά.
Σκεπάζετε τη ζύμη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ή όλη τη νύχτα.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου 6 χιλιοστά. Χρησιμοποιήστε κουπάτ για μπισκότα για να κόψετε τα σχήματα που επιθυμείτε.
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, αφήνοντας περίπου 2,5 εκατοστά κενό ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.
Ψήστε τα μπισκότα για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπισκότα με γλάσο, πασπάλισμα ή άλλα εορταστικά διακοσμητικά πριν τα σερβίρετε.
Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας μικροί και μεγάλοι!! Καλή απόλαυση!