O θηλασμός αποτελεί την απόλυτη έκφραση της μητρότητας και έναν από τους πιο δυνατούς τρόπους ανάπτυξης του μοναδικού αυτού δεσίματος μεταξύ μητέρας και παιδιού. Μπορεί όμως ταυτόχρονα να είναι και αρκετά δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Οι νέες μανούλες περνούν πολλές ώρες της μέρας θηλάζοντας καθώς τα νεογέννητα έχουν ακανόνιστο ωράριο φαγητού με αποτέλεσμα να χρειάζεται η μαμά να θηλάζει ίσως και κάθε μισή ώρα. Καθίσταται λοιπόν απαραίτητο η διαδικασία αυτή να είναι όσο πιο ξεκούραστη γίνεται. Το μαξιλάρι θηλασμού προσφέρει ακριβώς αυτή την άνεση στη μαμά αλλά και στο μωράκι. Γι’ αυτό οι μανούλες το αγαπούν τόσο πολύ και το χρησιμοποιούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια του θηλασμού αλλά και πολύ πριν, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω των πολλών χρήσεων που προσφέρει.

Κι αν αναρωτιέστε πως χρησιμοποιείται το μαξιλάρι θηλασμού, ας το δούμε ακριβώς παρακάτω:

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

  1. Προσφέρει ανακούφιση κατά την διάρκεια του ύπνου ιδιαίτερα του τελευταίου τριμήνου της εγκυμοσύνης.
    Τοποθετείτε το μαξιλάρι ανάμεσα στο πόδια ή ανάμεσα στην κοιλίτσα και στα πόδια ή στο λαιμό σας. Με αυτόν τον τρόπο και ανάλογα την στάση που θα επιλέξετε προσφέρετε στήριξη στην σπονδυλική σας στήλη και εξασφαλίζεται περισσότερο χώρο για το μωρό, ανακουφίζεται το λαιμό σας αλλά και τη μέση σας ενώ μπορείτε να κοιμηθείτε και πιο άνετα στο πλάι αφού μπορείτε να ακουμπήσετε την κοιλίτσα σας πάνω σ ‘ αυτό.
  2. Προσφέρει στήριξη και ανακουφίζει την καταπονημένη μέση καθώς και τον αυχένα της εγκύου.
    Προσφέρει ανακούφιση στη μέση της εγκύου η οποία καταπονείται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφού αλλάζει το κέντρο βάρους του σώματος για να στηρίξει την κοιλίτσα. Τοποθετείται επίσης και σε καθιστή σχέση στον αυχένα της εγκύου για ανακούφιση από τυχόν πόνους.

Κατά την διάρκεια του θηλασμού

Με το μαξιλάρι θηλασμού το μωράκι τοποθετείται στο σωστό ύψος για να φτάσει εύκολα τη θηλή χωρίς η μαμά να χρειάζεται να σηκώσει το βάρος του μωρού, το οποίο μπορεί στην αρχή να είναι πολύ μικρό αλλά λόγω της συχνότητας των θηλασμών από ένα σημείο και μετά επιβαρύνει πολύ τα χέρια τους ώμους και την πλάτη. Επομένως, η μανούλα διατηρεί μια σωστή στάση σώματος κατά τη διάρκεια του θηλασμού πράγμα που της εξασφαλίζει και αποφυγή τυχών πιασιμάτων και πόνων που μπορεί να την ακολουθούν για την υπόλοιπη ζωή της. μητέρας.

Για την στήριξη του μωρού

  1. Χρήση για χαλάρωση ή παιχνίδι
    Μπορείτε να τοποθετήσετε μετά τον τρίτο μήνα το μωράκι με την πλάτη πάνω στο μαξιλάρι θηλασμού ώστε να του προσφέρετε την κατάλληλη στήριξη για χαλάρωση ή παιχνίδι, αξιοποιώντας το έτσι σαν ένα είδος ρηλάξ.
    *Δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το ρηλάξ και δεν πρέπει να αφήνετε μόνο του μωρό στο μαξιλάρι θηλασμού.
  2. Χρήση για ενδυνάμωση
    Από τον πρώτο μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το παιδί με την κοιλιά προς το μαξιλάρι για το λεγόμενο tummy time! Έτσι ενεργοποιούνται οι μύες που χρησιμοποιεί για τη στήριξη του σώματός του. Το μαξιλάρι θηλασμού έτσι μετατρέπεται σε ένα είδος “γυμναστηρίου για το μωρό σας.

**Δεν χρησιμοποιούμε το μαξιλάρι χωρίς να έχουμε συμβουλευτεί πρώτα τον παιδίατρο ή τη μαία μας.

Χρήσιμο tip: Επιλέξτε ένα όμορφο και όχι πολύ μεγάλο μαξιλάρι ούτως ώστε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα σαν διακοσμητικό στο δωμάτιο του μωρού!
Από τα παραπάνω γίνεται λοιπόν σαφές γιατί το μαξιλάρι θηλασμού είναι το πολυτιμότερο αξεσουάρ για τη μητέρα και το μωρό και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές που δεν πρέπει να καθυστερήσει λεπτό να πραγματοποιήσει.

Το περιεχόμενο του άρθρου στον διαδικτυακό μας χώρο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία, υπόδειξη ή παραίνεση. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, σε σχέση με θέματα που αναφέρονται στον διαδικτυακό μας χώρο

Σχετικά προιόντα: